2013. december 7., szombat

Spirit Bliss: Démoni érintés 2. – A jövő árnyai

Tartalom:
A Gonosz ott van mindenhol. A lábunk alatti csatornákban, elhagyatott házakban, elsötétített ablakú lakásokban. De hamarosan előbújik. Te biztonságban érzed magad? - Katherine úgy tért vissza a középkorból 2012-be, hogy a küldetése nem járt sikerrel. A Véreskezű még mindig életben van, és arra készül, hogy amint a Nap fénye kialszik, átveszi az uralmat az emberek világa fölött. Katie azt hiszi, ő egyetlen, aki megállíthatja, ám rá kell jönnie, nem csak ő munkálkodik a világ megmentésén. A középkor óta szerveződik egy ellenálló csoport, amely mostanra igazi szervezetté nőtte ki magát. Céljuk, hogy megvédjék Katherine-t a Véreskezűtől, és megmentsék a jövőt a rémuralomtól. Ám ez a cél nagy árat követel Katie-től! Vajon képes lesz lemondani Casimir szerelméről, csak hogy ne szabadítsa rá a gonoszt a világra? És ki lehet az, aki a biztonságos búvóhely ellenére újra és újra az életére tör? Áruló van az ellenállók között, vagy a Véreskezű valahogyan áttört a tökéletesnek hitt védelmi rendszeren? - Rejtélyek, kaland, szerelem és szenvedély! Ez egy olyan történet, amelyben sosem tudhatod, mi fog történni, és ki áll a jó oldalon! Nem bízhatsz senkiben, talán még önmagadban sem! A démon érintése még mindig elkápráztat.

Kritika:

A chetelést nagyon élveztem, újra és újra várta, hogy Katie odaüljön a laptop elé, és csevegjen Casimirrel. Bár a férfi megváltozott az évek alatt, még mindig imádnivaló.

Payton folyamatosan életveszélyben van, ez már nem is meglepő. Az előző kötetben nem kedveltem túlzottan, de a karaktere sokat fejlődött azóta.

A könyv megjelenésekor, az A38-as hajón Spirit azt mondta, imádja a rossz karaktereit. Amikor az első könyvet olvastam, azt nem értettem. Egy cseppet sem kedveltem Valdemart, de itt, a második kötetben belopta magát a szívemben még akkor is, ha néha kedvem támadt jól fejbe vágni egy serpenyővel.

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Marcus valahol él a nagyvilágban. Imádtam. Annyira aranyos, hogy nem lehet szavakba önteni. Mind a két jelenet, amit megkönnyeztem, hozzá köthető. Valdival (xd) szívszorító, és édes a kapcsolatuk.

Perlina már az első könyvben is mérhetetlenül rejtélyes volt, és sohasem tudtam, hogy kivel van. Ez most is így volt. Talán ezért is szeretem annyira a karakterét. Annyi lehetőség rejlik benne.

Giseldáról azonnal a középkori házvezetőnő jutott eszembe, akit nagyon szerettem, és nagyon sajnáltam a halálát. Éppen ezért is örültem ennyire neki.

Martha egész végig nagyon idegesített. Értem én, hogy keménynek kellett lennie, hogy irányítani tudja a fiukat, de ettől még nem lesz szimpatikusabb a számomra a folytonos féltékenykedése, és kioktatása.

Meglepetések ismét érnek minket. Tudtam, hogy áruló van a csapatban, de arra a személyre egyáltalán nem gondoltam, amiről a végén kiderült, hogy csak a bosszú hatja.

A 26 fejezetben kétszer is átvágott Spirit, ami nem kis teljesítmény. Mit mondhatnák? Aki profi, az profi.

A könyv utolsó négy fejezete nagyon nyomasztóvá válik. Teljesen elborzadtam, és futkosott a hideg a hátamon. Hale pályázhatna a legkegyetlenebb gonosz címéért. Tutira megnyerné. Minimum ki kellene herélni ezt a rohadékot azért, amit tett.

Ezzel a könyvel úgy jártam mint a Vissza a jövőben c. filmel, úgyhogy vontam egy végső következtetést. Nem szabad belegondolni az időutazás logikájába, hanem egyszerűen csak élvezni kell a történetet.

A könyv összességében tetszett, de annyira lenyűgözött a középkor, hogy a jelenben(?) kicsit hiányérzetem támadt. Persze egyszer vissza kellett jönniük. Sok kérdés maradt még nyitva, és alig várom, hogy elolvashassam, mit is tartogat nekik a jövő (?).

Kedvenc: Casimir, Marcus, Valdemar

Értékelés: 4/5

4 megjegyzés:

 1. Szia!

  Az interneten böngészve bukkantam rá a blogodra, s láttam, hogy a fantasy témájú (részben vámpír- és vérfarkas) művek is érdekelnek. Ha gondolod, tudok Neked ajánlani egyet.

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Szia! Kellemesen meglepett, hogy írtál. Küldök Neked egy linket egy blogról. Ott található az, amiről beszéltem. Aki írta, szerintem klassz történetet írt, megéri elolvasni, s kommentelni.Ime a blog: http://zsalfzsigmond.blogspot.hu/

  VálaszTörlés