2013. január 8., kedd

Richard Castle: Heat Wave (Hőhullám)

Tartalom:
Egy New York-i ingatlanmágnás a magasból lezuhanva halálra zúzódik a járdán. Felesége, az irigyelt asszony kis híján él csak túl egy támadást. A pénzemberek és maffiózók, akiknek bőven lehetett okuk megölni a mágnást, bombabiztos alibit tudnak igazolni. Ekkor, a fojtogatóan perzselő hőhullám alatt újabb megdöbbentő gyilkosság történik, és a gazdagok rejtélyes világában még több mocskos titok tárul fel a nyomozás során. Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek halálosak lehetnek. Olyan titkok, melyek mélyen el voltak temetve a sötétség leple alatt, míg csak egy New York-i nyomozó fényt nem derített rájuk. A szenzációs regényíró, Richard Castle, a minden eladási rekordot megdöntött, népszerű Derrick Storm-regények szerzője ebben a könyvében mutatja be új hősét, a New York-i rendőrség gyilkossági nyomozóját, Nikki Heat-et. Az egyik legjobb gyilkossági nyomozócsoportot vezető kemény, szexi és vérprofi Heat szenvedélyesen keresi az igazságot. Szinte megoldhatatlan nehézségek elé állítják, amikor főnöke a nyakára ülteti a bulvármagazinok sztár-újságíróját, Jameson Rook-ot, aki a New York elitjéről írandó cikkéhez gyűjt anyagot. A Pulitzer-díjas Rook belevaló, és jóképű fickó, de Heat-nek nem csupán a férfi kotnyeleskedése és okoskodása okoz gondokat. Miközben közösen igyekeznek felgöngyölíteni az ingatlanmágnás meggyilkolásának rejtélyes ügyét, a nyomozónő rájön, hogy szembe kell néznie a kettejük között kipattant szikrával is….ami pedig forróan süt.


Kritika:

Mikor megláttam, hogy lefordítják a könyvet, már akkor örömtáncot jártam, ugyanis imádom a sorozatot. Mikor a kezembe vettem minden egyes kis szösszenetet elolvastam rajta. A két véleményt Castle pókerhaverjai írták, a könyv pedig Kate-nek, és az egész rendőrcsoportnak van ajánlva. Aki nézi a sorozatot, annak kötelező.

Rögtön rá lehet ismerni a szereplőkre, és nagyon sok jelenet a sorozatban is benne van (pl. hogy hívják a rendőrök a bűnözőket). Persze itt Rooke-nak nem ismerjük az anyját, és nincs is lánya, de azonnal rá lehet jönni, hogy ő Ric. Imádom a kotnyeleskedését, és az ügyetlen dolgait, amikkel mindig előrébb viszi a nyomozást.

Nikki hasonlóan kemény nő, mint Kate, bár tényleg sokkal kacérabb. A sorozatban is főkérdés (legalább is nekem), hogy mi történt az anyjával, így ez a regény esetében is nagyon érdekel. Nagyon élveztem, mikor jól levasalta az orosz képét.

*SPOILER*

A sorozatba három évadot kellett várni arra, hogy végre csókolózzanak, de akkor is csak azért tették, hogy elkapjanak egy bűnözőt. Persze a vak is látja, hogy mennyire odavannak egymásért. Itt bár lefekszenek, útjuk elválik, ezért is várom annyira, a következő részt.

*SPOILER VÉGE*

A sorozatban Ryant, és Espositot jobban szeretem, bár a könyvben is viccesek voltak. Remélem a következő kötetben több teret kapnak.


Ez „light-krimi”, ami nagyon tetszett, mert nem mindig szeretem a 400 oldalas regényeket, ahol minden nyomozati fázis részletes, és hetekig tart, mire elérsz a gyanakvásig. Pont ilyen krimire volt most szükségem.Úgy jártam ennél a könyvnél is, mint A szukkubusz dalánál. Mindenkit gyanúsítottam, csak azt nem, aki tette. Emlékszem, hogy késő estig fenn voltam, és a jegyzetekre még azt is odaírtam, hogy „bakker nem akarok aludni, mindjárt kiderül, hogy ki a gyilkos”. Magával ragadott, és egy igazi Castle rajongónak letehetetlen. Azóta már tudom, hogy megjelent a folyatás, most már csak meg kell várni, amíg összegyűlik rá a pénz.

Kedvenc karakter: Rook, Nikki, és a többiek

Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése