2013. január 6., vasárnap

Cynthia Hand: Angyalsors
Tartalom:
Clara Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása - pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen - hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint - a szó szoros értelmében - álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében - őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásából ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát?

Kritika:

Imádom az angyalokat, így nagyon izgatottan kezdtem neki a könyv olvasásának.

Jeffrey lazaságát nagyon bírtam, kicsit a jófej Jeremyre (Vámpírnaplók sorozat) hasonlított nekem.

Angela az elején elég furcsa volt, végül viszont, mikor kiderült, hogy mi is valójában, igazi kemény, okos lánnyá vált.

És természetesen az anyuka itt is titkolózik, hiszen miért is ne lenne jó a lányának, ha mindenről tudta. Már a falra mászok ezektől az anyatípusoktól. Nem unják már az írók, hogy folyton rossz anyákról írnak?

Bár Christiant az elején csak látomásokból ismerjük meg, én már akkor beleszerettem. Az elején azt hitten rossz karakter lesz, utána pedig rájöttem, hogy csak egy halandó. Így hát jól megleptek a végén. Ő illik nekem igazán Clarahoz.

Igen, Tuckler aranyos srác volt, de engem kicsit sem nyert meg magának, mint pasi. Christian sokkal lenyűgözőbb volt, áradt belőle egyfajta szexiség, még Tuckler csak a kedves embergyerek szerepkőrt kapta.

Mr. Ericksont is nagyon bírtam, talán azért is, mert történelem tanár. Nála folyton olyan érzésem volt, mintha Alaric (Vámpírnaplók sorozat) történelemóráján lennék.

A Bibliai részek, illetve Énokh könyve jó ölet volt, bár ezáltal nem látom olyan tisztán az írónő világképét. Nem érzem úgy, hogy bármi újat hozzátett volna az angyalos háttértörténethez. Ettől függetlenül élvezhető volt a könyv, és Sam jó főgonosz, csak kicsit többet vártam.

Jah, igen, és imádtam a borítót. A lila amúgy is a kedvenc színem, de a lány, és a ruha is csodaszép. Mondjuk Clarat én nem képzeltem el ilyen szépnek (amin mondjuk a répavörös haj sem segített túlzottan).

Kedvenc karakter: Jeffrey, Christian, Mr. Erickson

Könyv értékelése: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése