2013. január 3., csütörtök

Claudia Gray: Evernight 4. – Az életen is túl
Tartalom:
Biancát és Lucast várja a végzete . Bianca és Lucas mindig úgy hitték, mindent kibírnak, hogy együtt lehessenek. Amikor a sors fintora nem csak Biancát változtatja lidérccé, hanem Lucast vámpírrá - épp olyan teremtménnyé, amelyet egész életében üldözött -, megfordul velük a világ. Lucas erős gyilkos ösztöne által hajtva az egyetlen helyhez fordul, amely segíthet: Az Evernight Akadémiához. Bianca eltökélten mellette marad. De az Evernight vámpír vezetője háborút indít a lidércek ellen, így Bianca korábbi otthona a legveszélyesebb hellyé válik számára, annak ellenére, hogy kísérteties átalakulása új erőkkel ruházta fel. Csata dúl a lidércek és a vámpírok között, Bianca és Lucas pedig iszonyatos igazsággal néznek szembe. Minden akadályt legyőztek, amelyet az élet kettőjük elé állított, de vajon elég erős a szerelmük, hogy túléljék az élet utáni kihívásokat?

Kritika:

Lucasnak kicsit sem tett jót az, amivé vált. Ez zavar is egy aprócskát. Az iskola minden diákja átment azon, amin ő. Nem hiszem el, hogy neki nem megy. Egyszerűen csak feladta.

Imádom, amikor megismerhetjük a gonosz karakter indítékait. Hitelessé teszi a karaktert, és egyes írók még az is el tudják érni, hogy az olvasó megszeresse azt, aki előtte utált. Én nem szerettem meg Mrs. Bethanyt, de nem is gyűlöltem vakon.

Patrice itt már végre kivette a részét a történetből. Hiányzott már nagyon az, hogy ne csak töltetlék szereplő legyen.

Vic megint haláli volt. Imádtam a parfümös viccét. Maxienek pedig nagyon drukkoltam, hogy összejöjjön vele. Aranyosan voltak együtt.

A lidércek világa nagyon hasonlított Cally Taylor: A mennyország várhat c. regényére. Azért az jobban tetszett, mint ami itt volt ábrázolva. Kicsit jobban lefesthette volna az írónő a másvilágot.
Nagyon érdekes csavar volt, hogy kiderült ki is Christopher, és az önfeláldozása is szívszorongató volt. Szép háttértörténetet adott a kötetnek.

A vége pedig olyan gyönyörű volt, hogy majdnem megkönnyeztem. Szép, kerek lezárás, bár ha az írónő nagyon ragaszkodik a történetéhez, biztosan tudná folytatni.
Várom a Balthazaros történetet, remélem az is hasonlóan izgalmas lesz, mint a befejező kötetek.

Kedvenc karakter: Vic, Ranulf, Maxie, Patrice

Könyv értékelése: 4,5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése