2012. december 26., szerda

Alex Flinn: Beastly
Tartalom:
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár - egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi. Azt hiszik, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém. New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot. Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik? Elárulom. Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen... szörnyeteggé.

Kritika:

Az Éjféli bált is imádtam, hiszen mindenki szerette egyszer a meséket, és jó ezeket új köntösben látni. Mostanában a filmipar is egyre több klasszikus mesét dolgoz át, és készít el fantasyként. A Szépség és a szörnyeteg pedig már egy lerágott csont, a Beastly viszont újat tudott teremteni belőle. Legalább is nekem biztosan.

Kyle eleinte egy beképzelt bunkó volt, de később, mikor már jobban megismertük rájöttünk, hogy csak magányos. Véleményem szerint az emberek viselkedése sokszor a családi problémákra vezethető vissza. Kyle esetében is így volt ez. Az apja sosem törődött vele igazán, így ő sem törődött senkivel.

Will nagyon szimpatikus volt, szeretem azokat a történeteket, melyek megmutatják, hogy csak azért mert valaki kövér, süket, vagy Will esetében vak, még lehet másban sokkal jobb, mint a modell alakú lányok, vagy az élsportoló szépfiúk a suliban.

Az első nagy változtatás (eltekintve attól, hogy a Szörny itt egy diák volt, nem egy herceg) a könyvben a lány apja volt. A mesében mint tudjuk a szórakozott professzor bármit megtenne a lányáért. Itt az apa egy drogos, aki inkább eladja a lányát, mintsem hogy börtönbe menjen.

A második változtatás, itt nincs idegesítő, beképzelt Gaston, aki le akarja vadászni a Szörnyet, és meg akarja kaparintani a lányt. Kicsit sem hiányzott a regényből.

Az elvarázsolt udvartartás helyett, itt csak a házvezetőnő volt elvarázsolva, ő is csak önszántából.

Szép történet volt, szerettem. Azóta pedig sikeresen felhívták a figyelmemet a belőle készült filmre, amit alig várok, hogy megnézzek. Ja, és imádtam a chat-es beszélgetéseket. J


Kedvenc karakter: Kendra, Will

Könyv értékelése: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése