2012. december 16., vasárnap

2012-es Könyvfieszta élménybeszámolóMikor értesültem arról, hogy a Könyvmolyképző Kiadó is képviselteti magát a Könyvfiesztán, ráadásul még Szurovecz Kittivel, B.M. Grapes-szel, Spirit Bliss-szel, Helena Silence-szel, Kemese Fannival, és Zakály Viktóriával is találkozhatunk, biztos volt, hogy ott leszek. Persze az élet sosem könnyíti meg az ember dolgát.

A gyomorrontást, az ónos esőt legyőzve nagynénémmel sikerült megérkeznünk az Akvamarin Klubba, ahol azonnal könyvvásárlásba is kezdtünk. Beszereztük Cassandra Clare: Herceg című kötetét, valamint még egyéb kiadóktól a Füst és csont lányát, és Puzsér Róbert legújabb könyvét is. Ezek után kisebb bajba keveredtünk, hiszen nem tudtuk merre van az Aranyalma terem, de szerencsére a Könyvmolyképző standjánál eligazítottak.

Mikor beléptünk az alig világított terembe, rögtön megfogtak az apró puffok, melyekre ülni lehetett. Az egészet kör alakba rendezték, így családias hangulat alakult ki. Páran ismerősök voltak már az A38-as hajóról, vagy az Apacuka Kávéházból, így bár nem beszéltünk még egymással, nem éreztem feszélyezve magam. Spirit  és az egyik törzsolvasó pont Klausról (Vámpírnaplók) diskurált, én pedig imádkoztam, nehogy eláruljanak valami eget rengető titkot (én még csak a 4x06. résznél tartok). Nagy meglepetésemre férfiak is ültek köreinkben. Ennek külön örültem, itt az ideje, hogy a fiúk is könyvet ragadjanak.

A beszélgetés csodás volt, mindenki úgy viselkedett, mintha rég nem látott barátok lennénk. Még én is kérdeztem, és reagáltam Varga Bea kérdéseire, pedig nem vagyok egy beszédes valaki. Egészen tegnapig nem ismertem B.M. Grapes-t, (ennek okába be is avattam), de teljesen lehengerelt. Belevaló csaj, nagyon jól szórakoztam a poénjain. Persze azonnal be is szereztük a könyvét, ő pedig készségesen dedikálta.

Sok kulisszatitkot megtudtunk: a címek, és nevek eredetét, hogy milyen az írónők ideális férfija, és hogy mi is tartozik a Vöröspöttyösbe, és az Aranypöttyösbe. Varga Bea nagyon jó beszélgetésvezető volt, a kérdések, amiket feltett elgondolkodtatóak, és érdekesek voltak.

Helena Luciferes könyvötlete felkeltette az érdeklődésemet, Viki pedig ismét elkápráztatott.  Ő már az Apacuka Kávéházban is nagyon szimpatikus volt, most pedig még jobban belopta magát a szívembe. Amellett, hogy gyönyörű,  egyfajta pozitív energia is árad belőle. Imádom.
Spirit ugyanolyan jókedvű volt, mint az A38-as hajón, és Kitti is nagyon jó benyomást tett rám. Fanni utópisztikus ötleteit pedig csak csodálni tudom. Én biztosan nem tudnék még csak Pippához hasonló könyvet sem írni.

A beszélgetés végeztével Kittinek sajnos el kellett rohannia, amit nagyon sajnáltam, szívesen beszélgettem volna még vele. Készségesen aláírta a könyveket, melyeket dedikálásra vittünk, majd boldog karácsonyt kívánt, és még egyszer elnézést kér a korai távozásért.  Spirit a dedikálás közben elárulta, hogy tudja a nevem. Azt hiszem ez volt számomra a nap fénypontja (majdnem elsírtam magam örömömben). Miután közös képet készítettem Helenával és Grapes-szel, még beszélgettünk egy kicsit a kanapéknál, majd egy utolsó aláírásgyűjtés után távoztunk.

Nagyon jól éreztem magam. Eddig ez az Író-olvasó találkozó tetszett legjobban. Itt volt a legjobb a hangulat. Bár csak most találkoztam az írókkal másodszorra – Grapest kívéve *nagyon nagyon szégyellem magam* - úgy érzem, mintha már rég a barátnőim lennének. 

Alig várom a következő találkát. Addig is izgatottan figyelem a facebook oldalukat, és gőzerővel várom a karácsonyt, hogy végre meghozza a Jézuska a könyveiket. 

Spirit Bliss-szel a dedikálás után.

Helena Silence, és B.M. Grapes között a kanapéknál.

Zakály Vikivel a Könyvmolyképző standja előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése